fbpx

Iubirea voastră a crescut, s-a maturizat şi aţi ajuns în punctul în care aţi decis să vă uniţi destinele. Pasul următor este organizarea nunţii. Ştiţi voi din auzite ce presupune organizarea unei nunţi, dar când sunteţi direct implicaţi aveţi senzaţia că nu ştiţi de unde să începeţi, vă pierdeţi în detalii şi oferte, sunteţi bombardaţi cu sfaturi din toate părţile şi tot aveţi impresia că vă scapă ceva. Pentru a vă fi mai clar care sunt elementele esenţiale  pe care trebuie să le aveţi în vedere, am realizat o listă cu toate acestea.

  • Bugetul

“Totul pleacă de la bani”, zice o vorbă. Şi în cazul organizării nunţii, primul lucru de care trebuie să ţineţi cont este bugetul pe care sunteţi dispuşi să îl alocaţi evenimentului. În funcţie de câţi bani aveţi disponibili, vă puteţi ocupa de tot ce înseamnă organizare. Să aveţi în vedere însă şi faptul că în cele mai multe cazuri se depăşeşte bugetul stabilit iniţial. Prin urmare, atenţie mare la cheltuielile inutile!

  • Data nunţii

Alegerea datei nunţii se face de cele mai multe ori din motive sentimentale. Ori vreţi să faceţi nunta la aceeaşi dată în care v-aţi cunoscut, ori într-o zi cu semnificaţii puternice pentru unul dintre voi. De asemenea, există situaţii când data va fi dictată de ziua în care locaţia pe care aţi ales-o este disponibilă. Trebuie să ţineţi cont că în funcţie de anotimpul în care decideţi să organizaţi evenimentul veţi alege locaţia şi  ţinutele.

  • Rochia de mireasă şi costumul de ginere

Se ştie că o viitoare mireasă, atunci când se gândeşte la nuntă, în primul rând îşi imaginează rochia de mireasă. Variantele de rochii de mireasă existente par infinite, dar nu orice rochie se potriveşte oricărei mirese. Pe lângă bugetul pe care îl aloci rochiei, ţine cont şi de locul în care faceţi petrecerea, de anotimp, de felul tău de a fi şi abia la final vei realiza că rochia te reprezintă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru costumul de ginere. În ambele cazuri trebuie să decideţi dacă vă luaţi ţinutele gata făcute sau optaţi pentru varianta bespoke.

  • Accesorii

Sunt obiecte care deşi mici au o importanţă majoră. Prin urmare, pe lista de priorităţi, alături de ţinutele mirilor, se află verighetele. Apoi, pantofii care trebuie să fie în primul rând comozi. Coafura, machiajul, aceste detalii vitale pentru mireasă, nu trebuie lăsate pe ultimul moment fiindcă make-up artiştii şi hair stiliştii au şi ei agenda încărcată, mai ales dacă sunt dintre cei renumiţi. Buchetul de mireasă, alt accesoriu nelipsit de la nuntă, trebuie ales şi comandat din timp.  

  • Locaţia petrecerii

Opţiunile sunt variate în ceea ce priveşte locaţia petrecerii. În funcţie de anotimp, poţi opta pentru o nuntă pe plajă sau la piscină. Cea mai sigură, indiferent de vremea de afară, este opţiunea organizării nunţii într-un restaurant, ballroom, conac. Când faci alegerea locului trebuie să ţii cont de numărul de invitaţi. Sunt saloane disponibile să primească sute de invitaţi, aşa cum poţi găsi locaţii potrivite pentru o nuntă restrânsă.

  • Decorul

Cele mai reuşite şi spectaculoase nunţi sunt cele care au o temă. În funcţie de aceasta se face alegerea aranjamentelor florale, arcadelor şi a celorlalte minunăţii care dau farmec evenimentului: baloane, panou foto, candy bar, fântână de ciocolată etc

  • Meniul

Acesta este foarte important când vrei să-ţi surprinzi şi să-ţi mulţumeşti invitaţii. Poţi opta pentru un meniu tradiţional, aşa cum poţi alege unul sofisticat realizat de master chefi de renume. Orice ai alege, fii atent să nu faci exces în ceea să priveşte numărul de porţii. Poţi aranja cu cei de la restaurant să suplimenteze numărul de porţii dacă va fi cazul. E de preferat situaţiei în care nu-ţi vin invitaţii şi rămâi cu mâncarea plătită şi neconsumată. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul băuturilor. Trebuie să fie variate, să aibă oamenii de unde alege, dar fără să faci risipă.

  • Entertainment

Ce este o nuntă fără distracţie? Şi cine asigură distracţia dacă nu dj-ul, formaţia, solistul ori dansatorii profesionişti? Tu alegi cine vrei să-ţi anime nunta, ţinând cont de preferinţele tale în primul rând. E adevărat că şi invitaţii trebuie să se simtă bine de aceea, ca să mulţumeşti toate gusturile, alege să-ţi facă atmosferă frumoasă la nuntă artişti care abordează genuri diferite. Ţine cont că dacă vrei să inviţi artişti cunoscuţi, aceştia trebuie contactaţi din timp fiindcă au agenda încărcată.

  • Foto- video

Tot ce rămâne după o nuntă sunt amintirile şi cei care au grijă de acest aspect sunt fotografii şi videografii pe care îi angajezi. Fii atent să studiezi portofolii şi să vezi review-uri înainte de a face alegerea. Discută personal cu cei aleşi, puneţi la punct contractul şi ai grijă la câtă vreme după nuntă se obligă să-ţi ofere materialul foto şi video realizat. Ţine cont că fotografii cu cele mai mari preţuri nu sunt neapărat cei mai buni, aşa cum cei cu preţuri prea mici e posibil să fie doar amatori.

Te copleşesc informaţiile despre organizarea nunţii perfecte? Vrei o nuntă WOW? Programează o întâlnire cu un consultant We Do Wow Events şi îţi oferim 2 ore de consultanţă gratuită.

Credit foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *