fbpx

Pastry Chef Thomas Huit îţi spune tot ce trebuie să ştii despre tortul de nuntă

Tortul de nuntă perfect este piesa de rezistenţă a evenimentului. Momentul festiv şi aspectul tortului rămân negreşit în memoria invitaţilor. Este bine de ştiut însă că există multe criterii de care trebuie să ţii cont atunci când alegi tortul de nuntă. Despre toate acestea l-am invitat să ne vorbească pe Thomas Huit, pastry chef cu experienţă în realizarea produselor de cofetărie.

Care sunt criteriile pe care trebuie să le aibă în vedere clienţii atunci când comandă tortul pentru evenimente?

În primul rând, stabiliţi din timp ce vă doriţi (dimensiuni, greutate, aspect şi compoziţie). Tortul de nuntă ar trebui comandat cu câteva luni înainte de eveniment, mai ales dacă nunta are loc în plin sezon. În plus, odată ce daţi comanda de tort, aţi scăpat de această grijă şi vă puteţi ocupa de celelalte detalii ca totul să iasă perfect.

Ce îi sfătuieşti, în calitate de profesionist, pe cei care caută tortul perfect pentru nuntă?

Dimensiunea tortului se calculează, în principiu, în funcţie de numărul de invitaţi, luând în calcul că o porţie de tort are aproximativ 120-150 de grame. Trebuie să ştiţi că este nevoie să vă asiguraţi mai întâi de spaţiul şi dotările disponibile în localul ales. Tortul ar trebui să poată fi băgat cu uşurinţă în frigiderul restaurantului în ziua nunţii, până în momentul servirii şi să încapă pe uşi fără efort. Orice obstacol legat de aceste aspecte poate să afecteze atât calitatea tortului, cât şi servirea lui, aşa că trebuie lămurite din timp.

Cum decurge degustarea?

După ce am stabilit detaliile referitoare la compoziția tortului, se stabilește o întâlnire pentru sesiunea de degustare. În momentul întâlnirii, clientul va gusta fix produsul care va fi servit la nuntă, sub forma unui mini tort. Acest moment este unul foarte important pentru că li se oferă clienților posibilitatea de a încerca produsul, de a întreba despre ingredientele folosite şi dacă este cazul de a modifica. Dacă clienții nu știu exact compoziția pe care şi-o doresc, pot solicita degustarea a două sau trei tipuri de variante propuse de chef. 

Cum decurge colaborarea cu tine în cazul în care cititorii noştri vor să te contacteze?

Le stau la dispoziția clienților mei pentru orice informație sau sfat referitor la produsele oferite. Telefonic sau pe email vom discuta detaliile ce țin de logistică, ulterior despre tipul de tort, data degustării şi comanda fermă pentru tort. Fiecare tort vine însoțit de certificat de conformitate.

Poţi să împărtăşeşti din experienţa ta care a fost cea mai spectaculoasă, inedită comandă de tort pe care ai primit-o?

Toate sunt spectaculoase şi unice. Aş zice… următoarea.

De la ce preţ poate pleca tortul de nuntă şi care ar fi suma maximă?

Prețul este stabilit în funcție de kilograme şi extra, cu un minimum de 50 de porţii. Este interesant că nu există o sumă maximă… „Sky is the limit”.

Credit foto: arhiva personală Chef Thomas Huit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button
Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.