fbpx

Ce trebuie să ştii despre purtarea îndelungată a pantofilor cu toc

Pantofii cu toc sunt dintotdeauna simbol al eleganţei. Şi când să-i porţi dacă nu atunci când îţi doreşti să fii cea mai elegantă, adică la nuntă? Pare simplu, dar după câteva ore bune de stat şi de dansat pe tocuri de 10-12 cm, picioarele tale vor resimţi disconfortul. Iată tot ce trebuie să ştii despre purtarea îndelungată a pantofilor cu toc.

Pantofii cu toc, prin purtarea lor, îţi conferă o postură corectă, piciorul pare mai lung, iar spatele se cambrează. Din exterior, priveliştea este minunată, dar iată prin ce trece o mireasă care este obligată să stea şi 10 ore încălţată cu pantofi cu toc.

Dureri de picioare

După ce porţi o perioadă îndelungată pantofi cu toc, primul semn de disconfort sunt durerile. Acestea apar deoarece picioarele au o poziţie nenaturală pe tocuri. De asemenea, durerile pot apărea şi din cauza faptului că degetele sunt strânse ca într-o menghină. Astfel, cu cât pantofii au vârful mai ascuţit, cu atât disconfortul va fi mai mare.

Bătături

Celebrele bătături care apar şi în restul timpului, sunt nelipsite după o noapte de stat şi de dansat pe tocuri. Bătăturile sunt o reacţie de apărare a organismului în faţa agresiunilor externe, acolo unde presiunea mare dăunează ţesuturilor. Ar fi bine să ai la tine nişte plasturi care să mai atenueze usturimea provocată de bătături.

Umflarea picioarelor

Evident că după câteva ore bune de stat cocoţată pe tocuri, picioarele se vor umfla. Problema este simplă şi trece de la sine. Există însă cazuri în care această umflare a picioarelor poate fi semnul unei afecţiuni cardiace ori renale. Îţi poţi da seama de acest lucru dacă afecţiunea durează câteva zile după nuntă. În acest caz este necesar un control medical.

În funcţie de tipul suprafeţei pe care păşeşte mireasa, diferă riscul afecţiunilor descrise mai sus. Astfel, pe suprafeţe precum cimentul, marmura sau gresia, articulaţiile sunt mai expuse presiunii. În acest caz, o soluţie ar fi purtarea branţurilor siliconice.

După o noapte de dans şi făcut ture printre mese, mireasa va resimţi cel mai mult oboseala. Pantofii cu toc, dincolo de eleganţa cu care contribuie la întreaga ţinută, sunt un chin pentru purtătoarea lor. Odată încheiată petrecerea, mireasa ar fi bine să folosească următoarele remedii pentru ameliorarea suferinţei provocate de pantofii cu toc:  

  • Repaus cu piciorul ridicat
  • Masaj
  • Înot
  • Exerciţii fizice care cresc tonusul musculaturii gambei

De asemenea, a doua zi, mireasa ar fi indicat să poarte doar pantofi cu talpa joasă sau încălţări sport.

Atenţie mare şi la pantofii mamelor mirilor! Şi soacrele vor să fie la înălţime la nunta copiilor lor şi pot fi curajoase optând pentru pantofi cu toc. Aceştia pot face mai mult rău decât bine, în cazul unei purtări îndelungate. Suprasolicitarea genunchilor, după o noapte de dans şi de mers pe tocuri, poate duce la leziuni grave artrozice. Prin urmare,  mai bine soacrele ar renunţa să poarte pantofi cu toc înalt sau şi mai bine, ar putea opta pentru pantofi cu toc înalt, dar gros. Din punct de vedere estetic nu e acelaşi lucru, este adevărat, dar din punct de vedere al sănătăţii este mult mai bine. Şi până la urmă, sănătatea este cerinţa de bază pentru a avea o viaţă fericită.

Credit foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button
Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.