Produse şi servicii pe care le poate cumpăra soacra mare la nuntă
Dincolo de ceea ce se spune despre soacra mare, aceasta chiar se poate face utilă în organizarea nunţii. Bineînţeles, ea trebuie să aibă acordul mirilor de a cumpăra diverse produse ori servicii. Ce cumpără soacră mare la nuntă trebuie stabilit cu tinerii care se căsătoresc. Orice investiţie ar face fără să se fi sfătuit înainte cu mirele şi mireasa poate fi o pierdere de bani inutilă. Prin urmare, iată o listă care să ajute soacra mare să afle în ce fel se poate implica financiar în nunta copiilor.
Rochia miresei
Soacra mare poate cumpăra rochia miresei dacă îşi permite şi îşi doreşte, doar dacă şi mireasa este de acord cu acest lucru. Bineînţeles că alegerea rochiei va fi făcută în exclusivitate de cea care va purta rochia, prin urmare preţul va fi pe măsura alegerii făcute. Dacă soacra mare nu dispune de atât de mulţi bani, poate contribui doar cu jumătate din sumă, iar cealaltă jumătate poate fi achitată de soacra mică.
Accesorii pentru mire
Orice mamă îşi doreşte ca fiul ei să arate bine la nuntă, aşa că majoritatea soacrelor mari sunt încântate să îi ofere în dar acestuia accesorii pentru costumul de ginere sau chiar să-i cumpere întreaga ţinută de mire. Dacă se hotărăsc să achiziţioneze doar butoni, cravată sau papion trebuie să se asigure că mirelui îi plac şi că se asortează costumului.
Invitaţii şi mărturii de nuntă
Soacra mare poate lua de pe capul mirilor stresul de a alege şi cumpăra invitaţiile şi mărturiile de nuntă. Aceştia pot doar să îi explice soacrei care este stilul pe care şi-l doresc pentru invitaţii şi mărturii, iar soacra poate să le caute şi să le cumpere. Bineînţeles, înainte să le achiziţioneze trebuie să aibă acordul mirilor.
Tortul miresei
Aşa se numeşte: tortul miresei, dar asta nu înseamnă că nu poate fi cumpărat de soacră. Aceasta se poate implica în alegerea tortului împreună cu mirii, participând la degustări şi dându-şi cu părerea despre ofertele existente fiindcă, nu-i aşa?, soacrele sunt experte în bucătărie şi sfaturile lor pot fi de un real folos. De reţinut însă că în orice situaţie, mirii trebuie să fie cei care au ultimul cuvânt fiindcă nunta e a lor.
Băuturile
Se ştie că o sumă importantă de bani se duce pe achiziţionarea băuturilor alcoolice şi nealcoolice. Soacra mare poate fi cea care le cumpără, mai ales că se cam ştie care sunt acestea. Chiar şi aşa, trebuie să se sfătuiască oricum cu mirii în privinţa mărcilor băuturilor. E posibil ca soacra să nu cunoască foarte bine care sunt băuturile de calitate şi să se lase amăgită de nişte preţuri mai mici.
Decorul pentru mese
Dacă soacra vrea să contribuie financiar la organizarea nunţii, decorurile şi accesoriile pentru mese pot fi achiziţionate de aceasta. Alegerea produselor le va aparţine mirilor. Ei ştiu cel mai bine ce-şi doresc şi care va fi tema nunţii, dar nu vor refuza o sumă de bani primită din partea soacrei mari ca să le cumpere.
Ce poate să cumpere soacra mare la nuntă atunci când vine vorba de servicii? Depinde de cum se înţelege cu mirii şi cu familia miresei. Are de ales între a plăti pentru pachetul foto-video, muzică sau locaţie. În oricare dintre aceste variante, soacra trebuie să ţină cont de dorinţele mirilor. Faptul că dă banii pe anumite servicii nu îi oferă şi dreptul de a-şi impune gusturile.
În zilele noastre, tradiţiile strămoşeşti şi-au pierdut din putere. Soacra mare plăteşte doar în măsura în care poate şi îşi doreşte, n-o mai obligă nimeni cu nimic. Există varianta ca nunta să fie susţinută financiar de ambele familii ale mirilor în mod egal, dar şi varianta, din ce în ce mai des întâlnită, ca mirii să-şi plătească singuri nunta. Cu siguranţă, mirele, dar mai ales mireasa, are nevoie de sprijinul soacrei, să-i fie alături când este nevoie şi să trăiască în armonie, mult mai mult decât are nevoie de banii ei.
Credit foto: Shutterstock